Delegatie Stichting Bruggen van Vriendschap brengt werkbezoek aan Polen.

De stichting Bruggen van Vriendschap Landgraaf ontvangt iedere twee jaar een veertigtal straatarme Poolse kinderen waardoor zij voor de eerste keer in hun leven vakantie hebben. Daarnaast stuurt de stichting zo’n 6 keer per jaar een grote vrachtwagen met goederen zoals kleren en gebruiksgoederen naar Sejny, een Poolse gemeente, gelegen in het uiterste noordoosten van Polen, tegen de grens met Wit Rusland en Litouwen.

Een 5-koppige delegatie van de stichting, bestaande uit Annie Beckers, José Hoekstra, Ger Zenden en Bozena en Rob Silvertand bracht van 6 tot 13 mei 2017 een bezoek aan Sejny.

Het doel van de reis was meerzijdig. Zo was er een ontmoeting met de kinderen die vorig jaar in Landgraaf waren en hun ouders om te vragen hoe zij hun vakantie in Landgraaf hebben beleefd en of ze ons suggesties konden geven voor het programma van de kinderen die in juli 2018 naar Landgraaf zullen komen. De kinderen en hun ouders waren buitengewoon enthousiast over hetgeen de kinderen in 2016 hebben beleefd in Landgraaf. Ze spraken allemaal over de mooiste week van hun leven. In samenwerking met het gemeentebestuur en de sociale dienst van Sejny zullen in juli 2018 weer 40 straatarme kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar naar Landgraaf komen. De sociale dienst wordt nu al overstroomt met vragen van ouders of hun kind toch maar in aanmerking kan komen voor de vakantie in Landgraaf. De burgemeester van Sejny zal in 2018 de kinderen vergezellen.

Ook heeft de delegatie veel gezinnen en instellingen, zoals een verpleegtehuis en een hospitium, bezocht die gebruik maken van de goederen die naar Polen worden gestuurd. Overal werd de delegatie gastvrij en met dankbaarheid ontvangen en kon zich er van overtuigen dat de goederen op de juiste plek terechtkomen en dat verdere hulp heel noodzakelijk is.

Verder heeft de delegatie gesprekken gevoerd met de gemeentebesturen van Sejny en Krasnopol, de Poolse firma die de goederen vervoert en vertegenwoordigers van het District Suwalki.

Al met al kijkt de delegatie terug op een druk maar zeer zinvol werkbezoek.

De stichting wordt ondersteund door diverse sponsoren en een club van 20. De mensen die lid zijn van deze club maken jaarlijks minimaal een bedrag van € 20 over aan de stichting. Wilt U lid worden van de club van 20, dan kunt U zich aanmelden bij de secretaris Mai Evertz, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kunt U een bijdrage overmaken op rekening NL18RABO0171709713 ten name van de Stichting Bruggen van Vriendschap Landgraaf.